Sunday 25 March 2018

În ce masură căminul poate sau nu poate garanta echilibrul interior al unui individ?

Căminul reprezintă un element vital pentru formarea unui individ. De la naștere până la plecarea din casa părintească și după, omul are tendința să-și amintească despre multe lucruri din trecut și să compare perspectiva sa cu cea a altor oameni.
În primul rând, căminul influențează echilibrul interior al individului din momentul în care acesta începe să înțeleagă ce se întâmplă în jur. O casă fericită, unde membrii familiei se înțeleg și învață lucruri împreună, va influența pozitiv un individ. Acesta, cel mai probabil, va avea tendința să-și caute un partener de viață ce împărtășește aceleași valori pe care le-au împărtășit părinții sau frații săi.
În al doilea rând, deși căminul este locul cel mai drag până în momentul în care copilul devine adult, echilibrul interior al individului odată ce acesta începe să-și creeze propriul cămin nu este garantat. Mereu există elementul de imprevizibil și chiar dacă aparent lucrurile merg bine și în direcția preferată, tot timpul poate să apară ceva ce te zdruncină - ceva ce nu vine neapărat din interior sau din partea oamenilor dragi. Echilibrul interior, deși deseori este susținut de anturaj și de familie, nu este sută la sută controlabil sau dependent de cămin.
În concluzie, căminul poate sau nu poate garanta echilibrul interior al unui individ. Pe de o parte, poate menține sau potența fericirea și starea de bine al omului, dar pe de altă parte nu poate garanta stabilitatea acestui sentiment în timp sau în situații critice.

3 comments:

  1. Hei! Recent, am descoperit aceast site cu compuneri argumentative, și nu pot nu îți zic cât de mult mă bucur și te felicit din toată inima că ai ales să faci asta! Ești cea/cel mai tare!

    Acum căutam să văd dacă nu cumva ai scris și despre solidaritate. Și anu am găsit. Ai putea să faci un text argumentativ despre "solidaritatea umană este un factor de progres", te rog din tot sufletul meu!

    Aștept cât mai curând un răspuns din partea ta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salut! Mă bucur că textele de pe acest blog îți sunt de folos. Despre solidaritate nu am niciun eseu argumentativ, dar îl voi scrie zilele acestea (exact cu titlul propus de tine). O seară frumoasă!

      Delete
    2. Eseul --> https://eseuargumentativromana.blogspot.com/2019/03/solidaritatea-umana-ca-factor-de-progres.html

      Delete