Thursday 15 March 2018

Despre bunătate

Bunătatea este o trăsătură mai rar întâlnită astăzi sau, cel puțin, nu peste tot. Fie că este vorba despre bunătatea arătată față de oameni, față de natură sau față de sine însuși, aceasta rămâne a fi o parte din ființa umană, chiar dacă se găsește în proporții diferite în funcție de individ.
În primul rând, bunătatea ne ajută să creăm legături cu cei din jur. Un gest de bunătate este și o poartă spre sufletul unui om. Desigur, nu de fiecare dată bunătatea este răsplătită pe măsură - oamenii sunt deseori egoiști și uită repede binele făcut cândva, ba mai și profită de acesta.
În al doilea rând, bunătatea poate fi și o metodă de apreciere față de propria persoană. Unii oameni simt nevoia să facă bine, pentru a se simți și ei mai bine. Acțiunile de caritate, mai ales, sunt o formă de a obține o imagine mai bună asupra propriei persoane, dar și de a ajuta pe cineva care are nevoie de acest ajutor.
În concluzie, bunătatea este o trăsătură care chiar dacă nu este manifestată prea des de unii oameni, există și face parte din firea umană. Aceasta ne ajtă să ne apropiem de comunitate și să ne apreciem mai mult pe noi înșine.

2 comments:

  1. Ma poti ajuta cu un text argumentativ pe tema:In ce masura caminul poate sau nu poate garanta echilibrul interior al unui individ

    ReplyDelete