Sunday 28 January 2018

Despre creșterea, alegerile și schimbările pe care le poate face un individ

De când omul face primii pași (și chiar mai devreme), viața se așterne în fața lui sub forma unui drum, care poate lua numeroase întorsături. Pe ce drum va merge, ce alegere va face și cum aceasta îi va schimba viața, ține doar de el.
În primul rând, ideea de cresc, aleg și schimb înseamnă seriozitate față de propriile decizii și acțiuni. Fie că schimbarea este foarte mică - de exemplu, o cămașă albă și nu una neagră purtată la un interviu - aceasta poate influența o zi, un eveniment sau pur și simplu, dispoziția pentru moment. Firea umană își dorește o schimbare de fiecare dată când ceva nu merge așa cum ar trebui să meargă, de aceea asumarea alegerilor pe care le face un individ este un lucru important.
În al doilea rând, creșterea unui om, indiferent dacă este vorba de viața profesională, cunoștințe în anumite domenii, avansarea la locul de muncă sau realizarea că o relație, fie de prietenie sau amoroasă nu merge bine, înseamnă maturitate. Maturitatea nu vine neapărat odată cu vârsta, ci cu experiența în viață, care reiese din alegerile făcute mai devreme sau mai târziu și schimbările care au loc drept urmare a acestor alegeri.
În concluzie, creșterea, alegerile și schimbările pe care le face un individ îl definesc ca persoană. Pe de o parte, îl duc în punctul în care vrea să fie - sau cât mai aproape de acesta iar de altă parte, îl maturizează și-l pregătesc pentru a fi o entitate valoroasă în societate.

No comments:

Post a Comment