Monday 23 October 2017

Bibloteca din Alexandria: a fost sau nu importantă pentru istoria umanității?

Biblioteca din Alexandria, una dintre cele mai renumite biblioteci din toate timpurile, a fost o importantă sursă de cunoaștere. Chiar dacă a dispărut subit, iar pergamentele pe care le conținea au fost demult distruse, omenirea este încă fascinată de toată cunoașterea ce s-a pierdut în timp.
Importanța bibliotecii pentru istoria umanității poate fi privită din mai multe perspective. În primul rând, biblioteca era o sursă imensă de cunoștințe, conținând peste 700.000 de pergamente, un număr foarte mare de lucrări pentru acele timpuri. Desigur, contează mai mult calitatea decât cantitatea și e o mare pierdere pentru omenirea dispariția pergamentelor - cine știe ce informații prețioase au dispărut pentru totdeauna.
În al doilea rând, biblioteca din Alexandria a reprezentat un loc al creației și mai mult ca sigur conținea petice din istoria omenirii de până atunci, invențiile făcute și lucrurile descoperite. Se prea poate ca lumea să fie un pic altfel astăzi dacă biblioteca nu ar fi dispărut - e posibil ca industrializarea să se fi făcut mai repede și cine știe, poate că astăzi am fi cucerit deja cosmosul.
În concluzie, biblioteca din Alexandria a fost o perlă a umanității, o bijuterie ce a fost pierdută pentru totdeauna. Multitudinea de informații pe care le deținea ar fi putut sta la baza unei noi ere, iar omul de azi poate că ar fi fost ceva mai evoluat.

4 comments:

  1. Am si eu nevoie de un text argumentativ cu tema:Daca gesturile caritabile pot influenta sau nu fundamental destinul unor oameni
    Ma poti ajuta?

    ReplyDelete
  2. Am și eu nevoie de un text argumentativ de 150 de cuvinte în care sa argumentezi dacă biblioteca din Alexandria a fost sau nu importanta pt istoria umanității

    ReplyDelete