Sunday 2 July 2017

Utilitatea organizării unor activităţi extraşcolare de educaţie cinematografică

Cinematografia este o artă care, deși a apărut relativ recent, imediat a captat atenția publicului. În ziua de azi, când un film nu înseamnă un video scurt de câteva minute, proiectat pe un perete alb, într-o grădină de vară (mai mult sau mai puțin), importanța organizării unor activități extrașcolare, menite să educe elevul în ceea ce privește arta cinematografică, este mare.


În primul rând, o activitate extrașcolară este menită să învețe copilul despre ceva într-un mod diferit, poate mai interesant chiar. Câți dintre elevii unei școli au fost la un cinematograf? Cam toți. Câți dintre ei au cunoștințe în ceea ce privește ce se întâmplă ”în culise”? Nu foarte mulți. 
În al doilea rând, o activitate extrașcolară, indiferent de subiectul acesteia, este menită să apropie oamenii între ei. La astfel de ieșiri din cadrul școlii, elevul se paote exprima liber, poate face schimb de păreri nu doar cu colegii, ci și cu alte persoane care nu fac neapărat parte din învățământ, ceea ce înseamnă viziuni noi.
În concluzie, activitățile extrașcolare, de educație cinematografică sau de orice alt fel de educație, sunt importante. Elevul are de câștigat de pe urma acestora: învață ceva nou în afara cadrului de clasă, unde trebuie să se supună unor reguli sau tipare. În plus, ține minte mai bine o informație interesantă, mai ales dacă aceasta a fost auzită sau dezbătută de mai multe persoane, ofereindu-i elevului posibilitatea de a gândi critic și de a-și forma o părere proprie despre un subiect.

No comments:

Post a Comment