Saturday 8 July 2017

Rolul încrederii în ceilalți pentru reușita unui proiect de echipă

Rolul încrederii în ceilalți pentru reușita unui proiect de echipă este, de cele mai multe ori, elementul de bază în ceea ce privește executarea unui proiect, mai ales dacă încrederea se instalează de la bun început.


În primul rând, încrederea în ceilalți asigură o bună finalizare a proiectului. Dacă fiecare membru din echipă își face treaba cu simț de răspundere și are încredere în ceea ce face celălalt, proiectul merge ca pe roate. E foarte important ca în această etapă să nu intervină lenea, dezinteresul sau și mai rău, deranjarea activității celorlalți membri. În plus, încrederea în partener denotă profesionalism, ceea ce plasează individul în categoria oamenilor care sunt solicitați pentru numeroase proiecte.
În al doilea rând, încrederea în celălalt înseamnă și o îmbunătățire în ceea ce privește abilitatea de a lucra în echipă. Dacă un individ are încredere în cei din jur, învață să aprecieze munca altuia, să fie eficace în activitatea sa, să rezolve un impediment mai repede și mai bine, atunci capătă experiență în ceea ce privește abilitățile de socializare.
Încrederea în parteneri este, astfel, piatra de temelie în orice proiect. Pe de o parte, oferă posibilitatea de a lucra eficient și responsabil asupra fiecărui aspect din proiect și pe de altă parte, îmbunătățește considerabil capacitățile de comunicare ale individului.

No comments:

Post a Comment