Friday 2 December 2016

Despre rolul videoclipurilor în promovarea unor valori/atitudini

Odată cu trecerea timpului, tehnologia a evoluat cu viteza luminii, astfel încât deținerea unui televizor cu rezoluție mare, a unui telefon inteligent sau a unui calculator performant s-au transformat din mofturi în necesități. Datorită acestor schimbări, promovarea unui produs/valori/atitudini a devenit mult mai ușoară; un filmuleț plasat pe internet are șansa de a fi văzut/cunoscut de mult mai mulți oameni, chiar și din alte orașe sau țări, față de același produs promovat sub forma unui afiș pe un stâlp.

În primul rând, promovarea unor valori sau atitudini prin intermediul unui videoclip are un impact mult mai mare asupra publicului căruia îi este dedicat. Deoarece un mesaj este mult mai bine perceptibil odată ce este plasat într-un context animat, eventual urmat de muzică (care, de altfel, deseori rămâne în mintea celuia care a văzut filmulețul), multe companii decid să adere la această formă de a-și promova ideile.
În al doilea rând, videoclipurile reprezintă o formă compactă de promovare - nu durează mult, sunt ușor de găsit și astfel satisfac sentimentul de comoditate a omului modern, care preferă să vadă un videoclip în loc să răsfoiască o carte  de specialitate.
În concluzie, promovarea unor valori sau atitudini prin intermediul videoclipurilor este mult mai convenabilă decât prin alte metode. Pe de o parte, un filmuleț transmite un mesaj într-o formă interactivă, prin imagini și melodii ce se țin ușor minte și pe de altă parte, același filmuleț reprezintă o formă accesibilă de informare sau promovare, mai ales pentru omul din ziua de azi care mereu nu are timp pentru nimic.

1 comment:

  1. Am si eu nevoie de un text argumentativ cu tema:Daca gesturile caritabile pot influenta sau nu fundamental destinul unor oameni,pana maine la 12
    Ma poti ajuta?

    ReplyDelete