Wednesday 14 December 2016

Despre rolul emisiunilor culturale în societatea actuală

În ziua de azi, emisiunile culturale nu mai sunt la fel de vizionate ca în trebut. Odată cu accesul liber la informație prin intermediul internetului, omul modern preferă să caute doar ceea ce-l interesează, deseori neglijând necesitatea spiritului de a se hrăni cu frumos.

În primul rând, rolul unei emisiuni culturale este de a informa spectatorii din spatele micului ecran asupra unor evenimente, expoziții, spectacole de teatru. Din păcate, tineretul din ziua de azi evită aceste evenimente, fiind interesat mai mult de cluburi, jocuri de noroc și mersul la mall. 
În al doilea rând, emisiunile culturale atrag atenția asupra unor subiecte ce calmează spiritul. O emisiune culturală nu va dezbate subiecte precum situația politică în țară, bârfele despre pseudo vedete sau alte subiecte de senzație. O emisiune culturală atrage atenția asupra unor valori din domeniul teatrului, științei, medicinei, a unor invenții sau reușite, astfel punând spectatorul în poziția de a gândi și de a-și crea o părere despre lucrurile ce se petrec în țară, acele lucruri pe care nu sunt strigate pe la toate colțurile.
În concluzie, emisiunile culturale încă sunt un subiect important pentru individul care vrea să fie informat în domenii precum știința, arta, medicina. Pe de o parte, aceste evenimente au rolul de a informa despre un eveniment cultural, pe de altă parte - de a oferi informații valoroase despre personalități din țară sau străinătate, adevărate personalități și nu indivizi care au ajuns cunoscuți publicului datorită prostiei.

No comments:

Post a Comment