Sunday 23 October 2016

Despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan

Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil omului contemporan. Datorită tehnologiei care a avansat foarte mult în ultimul timp, telefonul mobil s-a transformat dintr-un obiect de comunicare într-o necesitate. Mai nou, majoritatea telefoanelor care sunt produse astăzi sunt inteligente, oferind o groază de posibilități de utilizare.

În primul rând, telefonul mobil este o sursă infinită de informații. Omul contemporan simte nevoia să fie mereu conectat la internet, iar odată ce telefonul mobil a devenit o poartă spre rețeaua virtuală, ”statul pe internet” ocupă o bună parte din timp. Deoarece telefonul e mereu la îndemână, la fel sunt și informațiile: e foarte ușor să intri pe internet, să tastezi câteva cuvinte și să găsești imediat informația căutată.
În al doilea rând, telefonul mobil oferă posibilitatea de a comunica cu alți oameni oricând, oriunde, un lux pe care secolul trecut nu l-a putut experimenta. Astăzi, datorită telefonului mobil (și a internetului), un om poate lejer să-și contacteze o rudă dintr-o altă țară, indiferent dacă e un apel vocal sau un mesaj. Un alt avantaj al acestei invenții este faptul că este foarte ușor să comunici cu mai multe persoane odată, datorită conferințelor virtuale.
În concluzie,  datorită posibilității de a căuta o informație în timp scurt și a de comunica la orice oră cu alte persoane, telefonul mobil a devenit parte din omul contemporan.

No comments:

Post a Comment