Saturday 29 October 2016

Despre rolul bibliotecilor publice

O bibliotecă reprezintă o lume plină de praf, file îngălbenite și multă, multă cunoștință. Dacă pe vremuri a avea o bibliotecă era de domeniul fantasticului pentru un om sărac, astăzi aceasta poate fi la-ndemâna oricui și poartă denumirea de bibliotecă publică.

În primul rând, rolul unei biblioteci este de a informa. Chiar dacă astăzi e considerată o metodă învechită, căutarea informației într-un volum masiv, o enciclopedie sau o revistă de specialitate este un proces laborios, dar plăcut - mai ales pentru persoanele în etate. La fel, răsfoirea unei cărți de ficțiune, care are o vârstă venerabilă, este o metodă deseori preferată de către cititorii avizi, adepții cărților fizice.
În al doilea rând, biblioteca publică este un lc minunat de întâlnire pentru persoane care au aceleași interese. O prezentare de carte într-o bibliotecă este mai la locul ei decât într-o cafenea, de exeplu. Într-o bibliotecă publică au loc evenimente culturale și literare, precum semnarea unui volum, recitarea unor poezii, lansarea unui scriitor puțin cunoscut. Astfel, o bibliotecă publică este locul perfect pentru manifestarea unor astfel de evenimente.
În concluzie, rolul bibliotecilor publice este de a oferi informații din diferite domenii, într-o formă fizică și ceva mai laborioasă care, de altfel, e preferată de generațiile mai în vărstă. Pe de altă parte, acestea reprezintă locul (și contextul) perfect pentru întruniri literare și socializare între persoane cu aceleași interese și preferințe în ceea ce privește lumea fascinantă a cărților.

4 comments:

  1. Foarte interesant! Mi-a placut!😃

    ReplyDelete
  2. Bună! Poți face te rog un subiect de tip 2 despre importanța mass-mediei în promovarea evenimentelor culturale ?

    ReplyDelete