Tuesday 12 July 2016

Despre importanța spectacolelor dramatice în viața tinerilor

În trecut, teatrul era o adevărată artă, iar mersul la spectacole o formă boemă de socializare, motiv de defilat în rochii scumpe și un loc cum nu se poate mai potrivit pentru intrigi și bârfe. În ziua de azi, teatrul a pierdut mult teren în avantajul cinematografiei, însă generațiile mai în vârstă încă își amintesc despre fascinația teatrului. Generațiile mai tinere, deși mai puțin dornice de a viziona un spectacol, pășesc timid în lumea actorilor, împinși pe la spate sau nu.

Importanța spectacolelor dramatice, mai ales pentru tineri, este dată de ce are de oferit teatrul: astfel, o piesă de teatru, dramatică sau nu, este o formă civilizată de agrement, dar și de exprimare: pe când spectatorii se distrează, actorii își manifestă talentul și dragostea pentru actorie. Din acest motiv, consider că tinerii trebuie să vadă măcar câteva spectacole dramatice, pentru a face cunoștință cu o formă de artă pe cale de dispariție, cel puțin la noi în țară.
Un alt argument pentru importanța teatrului dramatic în viața tinerilor este faptul că deseori, spectacolele sunt bazate pe opere cunoscute. Astfel, vizionarea unei opere dramatice are mai multe beneficii: parcurgerea unei opere literare în mai puțin de trei ore și totodată, vizualizarea acesteia într-o formă distractivă.
Drept urmare, consider că spectacolele dramatice sunt importante în viața tinerilor datorită faptului că introduc individul în lumea unei arte frumoase, plină de idei și inspirație și pe de altă parte, pentru că ajută la înțelegerea mai bună a unei opere de artă, într-o formă interactivă.

No comments:

Post a Comment