Friday 11 March 2016

Despre lene

Din punctul meu de vedere, lenea este una dintre micile bucurii de care se poate bucura ființa umană în fiecare zi. Oricât de nociv n-ar fi considerat acest ”defect”, lenea își are rostul în activitatea omului.

În primul rând, lenea înseamnă relaxare, indiferență față de timp sau lucrurile apraent importante din ziua respectivă. Astfel, un moment de lenevire pe canapéa cu telecomanda sau cartea în mână nu este un viciu; ba invers, este o metodă de relaxare alături de activitățile și lucrurile plăcute, atât de importante în ”meniul” activității intelectuale zilnice.
În al doilea rând, prea mult bine strică. Dacă lenea se transform într-o obișnuință, devenind din ce în ce mai observabilă, aceast transform ființa umană într-o larvă ce-și petrece viața într-o imobilitate deplină, fără a cunoaște însă frumusețile din lume sau limita propriilor capacități.
În concluzie, consider că lenea este importantă organismului uman pentru relaxare fizică și psihică. Pe de altă parte, lenea dusă mai departe de o oră de relaxare, implicată în orice activitate a individului poate provoca indiferență totală față de viață și de orice fel de preocupare, dând naștere astfel unui element bolnav într-o societate care încearcă să avanseze.

No comments:

Post a Comment